Dodd´s Brasserie

Dodd´s är ett folkligt brasseri beläget på vackra Djursholms Golfklubb. Här har det spelats golf och njutits av god mat sedan 1931.

Vem var Jimmy Dodd?

Vid andra världskrigets utbrott anställde Djursholms Golfklubb den karismatiske James ”Jimmy” Dodd som skulle komma att göra ett outplånligt avtryck i klubbens historia. Den närmast mytomspunne Jimmy och hans fru Joan satte sin prägel på klubben redan från dag ett. Joan höll hårt i reception och räkenskaper och Jimmy verkade som tränare i många år med ett särskilt engagemang för ungdomarna (som för övrigt aldrig skulle drömma om att kalla honom för någonting annat än ”Mr. Dodd”). Den alltid lika välklädde Jimmy Dodd lärde även ungdomarna innebörden av klädkod.

Jimmy hade en oerhört stor del i formandet av klubbens själ, ett arv som i allra högsta grad lever kvar än idag. Han skapade respekt för spelet och reglerna, han klippte fairways, vattnade greenerna för hand, höll vinterträningar i herrarnas omklädningsrum och var en mycket aktad medlen av den anrika ”Torsdagsklubben”.

Det är i Jimmys anda vi driver Dodd´s Brasserie: med samma engagemang, glödande passion och respekt för detaljerna.

Nils Molinder
Matkreatör på Stockholms Restauranger & Wärdhus och Melanders

Nisse Molinders nya restaurangsatsning

Nisse Molinder – även kallad ”Stockholms fiskkung” – är en av Sveriges mest framstående kockar som tillsammans med sin bror Erik driver ett stort antal namnkunniga restauranger i Stockholm, bland annat Wärdshuset Ulla Winbladh, Konstnärsbaren och smått legendariska fiskekrogen Wedholms Fisk. Många känner honom även från förra årets upplaga av Kockarnas Kamp då han vann tittarnas kärlek och ett välförtjänt silver.

Dodd´s Brasserie är det senaste tillskottet i brödernas krogimperium, en satsning som ligger Nisse extra varmt om hjärtat. Både för att han är en hängiven golfare och för att den moderna husmanskosten är en stor passion. Ambitionen är att skapa en levande krog med högklassig mat som har öppet året runt och kan erbjuda något för alla. Läget är en styrka i och med de natursköna omgivningarna men också en utmaning, det gäller att att anstränga sig hårt för att göra det resan värt.

Det är därför man har tagit in det tunga artilleriet i både kök och matsal. Det starka köks-teamet leds av Victor Ottoson 34 år gammal och är sedan tidigare bekant med klientet här i Djursholm då han arbetat som köksmästare på ett flertal restauranger i Danderyd. Bland annat Villa Pauli, Cedergrenska tornet och Hamnkrogen. Vid sin sida har han Joseph Gergi, en alldeles ny värving hos oss som nyligen slutade på Winery Hotell för att jobba hos oss som sous chef. Chritian Lembke som också är en del av köksteamet är 43 år gammal och har sedan många år tillbaka jobbat tillsammans med Victor på bl.a Villa Pauli.

Du är alltid välkommen till oss – oavsett om du vill fira ett nytt banrekord eller helt enkelt bara njuta av en välsmakande måltid och gemytlig stämning i vacker miljö.

Bakom kulisserna i köket

Hemligheten bakom magin som skapas i köket stavas passionerade kockar med stor kunskap och en förkärlek för råvaror av högsta kvalitet.
Vill du veta mer om Djursholms Golfklubb? Klicka här ›››

 a